EAK maantienopeuksissa

Sijoita omaan turvallisuuteesi. Osallistu ennakoivan ajon koulutukseen.
(VRF:n oma ilmoittautumislinkki tämän sivun alareunassa)

Vulcan Riders Finland on mukana omalla kiintiöllään Yamaha Custom Club Finlandin (YCCF) järjestämällä EAK-kurssilla liikenneturvan kouluttamien kouluttajien kanssa. Ennakoivan ajon koulutuspaikkana on 27.7.2024 AKAAN Daytona Circuit alkaen klo 09:00. Kurssin hinta on 50€ kuljettajalta, mutta Vulcan Riders Finlandin jäsenenä saat 25€ takaisin kurssille osallistumisen jälkeen (sinulta kysytään koulutuksen jälkeen tilinumero, jonne kerhon tuki maksetaan). Jos joudumme rajoittamaan osallistujamäärää, niin EAK-kurssille valitaan ensisijaisesti osallistumismaksun maksaneet VRF-jäsenet ja ensikertalaiset ilmoittautumisjärjestyksessä. Osallistumismaksun voit kuitenkin maksaa heti ja jos kurssille on enemmän tulijoita kuin paikkoja, niin palautamme maksusi. Maksutiedot tulee sinulle ilmoittautumisesi jälkeen sähköpostiisi.

YCCF:n esittelyvideo EAK:sta

Kyseessä ei ole rata-ajo. Tarkoitus on käyttää turvallisessa ympäristössä normaaleja maantienopeuksia ja harjoitella samalla:

 • Oikeita ajolinjoja ja katseen käyttöä
 • Jarruttamista maantienopeuksista (40-80km/h)
 • Väistämistä maantienopeuksilla (40-60km/h)

Majoitus pitkämatkalaisille

Majoitukseksi sopii esim. Hostel Vekotin Akaan Toijalassa. Varaa majoitus omatoimisesti ja ilmottaudu rohkeasti kurssille. Vaihtoehtoisia majoituksia löytyy perjantai-lauantai yöksi booking.comista tämän linkin takaa (näyttää etäisyyden Daytona Circuitille).

Harjoiteltavat perustaidot yhdistettyinä oikeaan liikenneasenteeseen tekevät moottoripyöräharrastuksesta turvallisemman ja nautittavamman, niin itselle kuin muillekin tiellä liikkujille. Kurssilla käytetään Liikenneturvan valmistamaa materiaalia ja ohjeistusta. EAK-kurssi on motoristihenkinen rento tapahtuma vakavan teeman ympärillä, josta hyötyy jokainen osallistuja.

EAK-kurssilla käytetään moottoripyöräilyyn tarkoitettuja sään mukaisia ajovarusteita (kypärä, ajokäsineet, -housut, -takki ja -kengät). Mukaan kannattaa ottaa myös juomapullo, sillä käytännön harjoituksissa voi jano yllättää.

Vinkkilista EAK-osallistujalle:

 • Olethan varannut jo majoituksesi?
 • Huolehdi, että pyöräsi on huollettu kurssia varten! Moottori, jarrut (vaijerit, nesteet, palat ja levyt), kytkin, akku, latausjärjestelmä, renkaat ja kaikki muukin.
 • Tarkasta pyöräsi rengaspaineet ennen kurssille lähtöä.
 • Tankkaa pyöräsi ennen majoituspaikalle saapumista, jolloin sinun ei tarvitse etsiä tankkauspaikkaa ennen radalle lähtöä.
 • Kaikissa ajoharjoituksissa on pidettävä asianmukaisia varusteita, eli kypärä, ajoasu, -käsineet ja -jalkineet. Varaudu sekä hellekeliin että sateeseen.
 • Ota juomapullo mukaan.
 • Vesisade ei ole este minkään harjoituksen tekemiseen, joten koulutuksella EI ole säävarausta.
 • Älä jännitä, vaan tule oppimaan ja nauttimaan!
 • Muista, että olet kurssilla itseäsi varten!

Kannattaa ehkä tutustua myös tähän ajoneuvovakuutuksia käsittelevään artikkeliin vuodelta 2022.

Näin pääset mukaan oppimaan! Ilmoittautuminen tapahtuu tällä lomakkeella (YCCF:n sivuilla).

Hienoa, että tulet mukaan parantamaan omaa ja muiden turvallisuutta liikenteessä. Nähdään kurssilla! Tarkista myös roskapostisi, jos et saa lähetyksen jälkeen viestiä ilmoittautumisestasi. Tarvittaessa ole yhteydessä sähköpostiin info@vulcanriders.fi jos et saa viestiä.