EAK

Sijoita omaan turvallisuuteesi. Osallistu ennakoivan ajon koulutukseen (VRF:n oma ilmoittautumislinkki tämän sivun alareunassa)

Ennakoivan ajon koulutus (EAK) 17.-19.5.2024 Joutsa

Yamaha Custom Club Finland (YCCF) järjestää ennakoivan ajon koulutuksen Joutsassa tänäkin keväänä ja Vulcan Riders Finlandin jäsenillä on 10 kuljettajan kiintiö tälle kurssille. Kurssin ohjaajina toimivat Liikenneturvan kouluttamat MP-EAK-kouluttajat ja kurssilla käytetään Liikenneturvan materiaalia ja ohjeistusta.

EAK jakaantuu kahteen osaan: teoriaosuuteen ja käytännön harjoituksiin. Kurssilaiset jaetaan ajokokemuksen perusteella ryhmiin, joissa harjoitellaan moottoripyörän käsittelyn perustaitoja harjoitusradalla. EAK sopii niin aloitteleville kuin kokeneemmillekin motoristeille pyörämallista riippumatta.

EAK:ssa harjoitellaan jokapäiväisiä turvallisen ajamisen vaatimia taitoja:

 • hallintalaitteiden käsittelyä
 • pyörän hallintaa hitaassa nopeudessa (kaupunkiajo jonossa, parkkipaikat, laivalle ajo jne.)
 • pyörän tehokasta ja hallittua jarruttamista
 • väistöä ja kaarreajoa (oikeat ajolinjat sekä vasta- eli työntöohjaus)

EAK:ssa on käytettävä asianmukaisia ajovarusteita (kypärä sekä ajokäsineet, -housut, -takki ja -kengät). Mikäli sinulla on moottoripyöräillessä yleensä kyytiläinen, niin suosittelemme kyytiläisen mukaan ottamista kurssille. Kyytiläiseltä ei peritä kurssimaksua, vaan vain rataruokailu- ja kahvimaksu 20 euroa, joka maksetaan käteisellä paikan päällä.

Kurssimaksu on maksettava eräpäivään mennessä.

YCCF:n esittelyvideo EAK:sta

Teoriatunnit: Hotel Aatto & Elli, Jousitie 39, Joutsa Varaa tarvittaessa majoitus samasta paikasta. Hinta 2 vrk pe-su: 100 €/hlö, sis. Aamiaisen

Yhteystiedot: 045 4903246

Majoituskiintiön varauskoodin näet ilmoittumissivun yläreunassa heti ilmoittautumisesi jälkeen.

Alustava aikataulu:

– Perjantai 17.5.

Teoriaosuus ja infotilaisuus klo 19 alkaen.

– Lauantai 18.5.

Päivällä käytännön harjoittelua JOSEMORA:lla klo 9-16 ja illalla teoriatunnit klo 18-20.

– Sunnuntai 19.5.

Käytännön harjoittelua JOSEMORA:lla klo 9-15.

Saat vielä tarkempaa tietoa koulutuksesta lähempänä tilaisuutta.

Vinkkilista kurssilaiselle:

 • Olethan varannut jo majoituksesi?
 • Huolehdi, että pyöräsi on huollettu kurssia varten! Moottori, jarrut (vaijerit, nesteet, palat ja levyt), kytkin, akku, latausjärjestelmä, renkaat ja kaikki muukin.
 • Tarkasta pyöräsi rengaspaineet ennen kurssille lähtöä.
 • Tankkaa pyöräsi ennen majoituspaikalle saapumista, jolloin sinun ei tarvitse etsiä tankkauspaikkaa ennen radalle lähtöä.
 • Kaikissa ajoharjoituksissa on pidettävä asianmukaisia varusteita, eli kypärä sekä ajoasu, -käsineet ja -jalkineet. Varaudu sekä hellekeliin että sateeseen.
 • Ota juomapulloja mukaan.
 • Vesisade ei ole este minkään harjoituksen tekemiseen, joten koulutuksella EI ole säävarausta.
 • Älä jännitä, vaan tule oppimaan ja nauttimaan!
 • Muista, että olet kurssilla itseäsi varten!

Kannattaa ehkä tutustua myös tähän ajoneuvovakuutuksia käsittelevään artikkeliin vuodelta 2022.

Kurssin lopullinen hinta kerhon tukemana on Vulcan Riders Finlandin jäsenille 40€. Ilmoittautuja itse maksaa koko osallistumismaksun ilmoittautuessaan (110€). Vulcan Riders Finland palauttaa suoritetun EAK-kurssin jälkeen 70€ kaikille osallistuneille. Jos joudumme rajoittamaan osallistujamäärää, niin EAK-kurssille valitaan ensisijaisesti ensikertalaiset ja sen jälkeen ilmoittautumisjärjestyksessä. Osallistumismaksun voit kuitenkin maksaa heti ja jos kurssille on enemmän tulijoita kuin paikkoja, niin palautamme maksusi. Maksutiedot tulee sinulle ilmoittautumisesi jälkeen sähköpostiisi.

Näin pääset mukaan oppimaan! Ilmoittautuminen tapahtuu tällä lomakkeella (YCCF:n sivuilla).

Hienoa, että tulet mukaan parantamaan omaa ja muiden turvallisuutta liikenteessä. Nähdään kurssilla! Tarkista myös roskapostisi, jos et saa lähetyksen jälkeen viestiä ilmoittautumisestasi. Tarvittaessa ole yhteydessä sähköpostiin info@vulcanriders.fi jos et saa viestiä.