EAK

Sijoita omaan turvallisuuteesi. Osallistu ennakoivan ajon koulutukseen (VRF:n oma ilmoittautumislinkki tämän sivun alareunassa)

Vulcan Riders Finland on mukana omalla kiintiöllään Yamaha Custom Club Finlandin (YCCF) järjestämällä EAK-kurssilla liikenneturvan kouluttamien kouluttajien kanssa. Ennakoivan ajon koulutuspaikkana on 19-21.5.2023 JOUTSA. Kurssin hinta on Vulcan Riders Finlandin jäsenille 30€ (ulkopuolisille 110€). Jos joudumme rajoittamaan osallistujamäärää, niin EAK-kurssille valitaan ensisijaisesti osallistumismaksun maksaneet VRF-jäsenet ja ensikertalaiset ilmoittautumisjärjestyksessä. Osallistumismaksun voit kuitenkin maksaa heti ja jos kurssille on enemmän tulijoita kuin paikkoja, niin palautamme maksusi. Maksutiedot tulee sinulle ilmoittautumisesi jälkeen sähköpostiisi.

YCCF:n esittelyvideo EAK:sta

Kurssi jakaantuu kahteen osaan, teoriaan ja runsaaseen käytännön harjoitteluun. Harjoituksia ei ole syytä jännittää tai pelätä. Niissä harjoitellaan normaalin turvallisen ajamisen vaatimia taitoja:

 • pyörän hallintaa hitaassa nopeudessa (kaupunkiajo jonossa, parkkipaikat, laivalle ajo jne.)
 • pyörän tehokasta jarruttamista
 • väistöä ja kaarreajoa (oikeat ajolinjat sekä vasta- eli työntöohjaus)

Harjoiteltavat perustaidot yhdistettyinä oikeaan liikenneasenteeseen tekevät moottoripyöräharrastuksesta turvallisemman ja nautittavamman, niin itselle kuin muillekin tiellä liikkujille. Kurssilla käytetään Liikenneturvan valmistamaa materiaalia ja ohjeistusta. EAK-kurssi on motoristihenkinen rento tapahtuma vakavan teeman ympärillä, josta hyötyy jokainen osallistuja.

EAK-kurssilla on käytetään moottoripyöräilyyn tarkoitettuja sään mukaisia ajovarusteita (kypärä, ajokäsineet, -housut, -takki ja -kengät). Mukaan kannattaa ottaa myös juomapullo, sillä käytännön harjoituksissa voi jano yllättää.

Alustava ohjelma:

Perjantai 19.5.
Ohjaajien harjoittelupäivä JOSEMORA:lla. Kerholaiset tervetuloa. Illalla teoriaa niille, jotka pääsevät paikalle.

Lauantai 20.5.
Päivällä käytännön harjoittelua JOSEMORA:lla ja illalla teoriaa.

Sunnuntai 21.5.
Käytännön harjoittelua JOSEMORA:lla. Päivä päättyy n. klo 15.

Majoitus
Varaa majoitus omatoimisesti ja ilmoittaudu rohkeasti kurssille.
Lamminmäen tilat:
Tee majoitusvaraukset numeroon 0405711006 (Juhani Kuitunen)

Majoitushinnat pe-su 2 vrk sisältäen aamupalan
1 hengen huone 100 €
2 hengen huone 140 €
4 hengen huone 70 €/henkilö
Päivällinen lauantaina 17 €/h (päivällinen mahdollista myös perjantai iltana)

Vinkkilista EAK-osallistujalle:

 • Olethan varannut jo majoituksesi?
 • Huolehdi, että pyöräsi on huollettu kurssia varten! Moottori, jarrut (vaijerit, nesteet, palat ja levyt), kytkin, akku, latausjärjestelmä, renkaat ja kaikki muukin.
 • Tarkasta pyöräsi rengaspaineet ennen kurssille lähtöä.
 • Tankkaa pyöräsi ennen majoituspaikalle saapumista, jolloin sinun ei tarvitse etsiä tankkauspaikkaa ennen radalle lähtöä.
 • Kaikissa ajoharjoituksissa on pidettävä asianmukaisia varusteita, eli kypärä, ajoasu, -käsineet ja -jalkineet. Varaudu sekä hellekeliin että sateeseen.
 • Ota juomapullo mukaan.
 • Vesisade ei ole este minkään harjoituksen tekemiseen, joten koulutuksella EI ole säävarausta.
 • Älä jännitä, vaan tule oppimaan ja nauttimaan!
 • Muista, että olet kurssilla itseäsi varten!

Kannattaa ehkä tutustua myös tähän ajoneuvovakuutuksia käsittelevään artikkeliin vuodelta 2022.

Näin pääset mukaan oppimaan! Ilmoittautuminen tapahtuu tällä lomakkeella (YCCF:n sivuilla).

Hienoa, että tulet mukaan parantamaan omaa ja muiden turvallisuutta liikenteessä. Nähdään kurssilla! Tarkista myös roskapostisi, jos et saa lähetyksen jälkeen viestiä ilmoittautumisestasi. Tarvittaessa ole yhteydessä sähköpostiin info@vulcanriders.fi jos et saa viestiä.