Onnittelut kaikille Vulkkunaisille!

Onnittelut kaikille Vulkkunaisille!

Kuvat Volcanalia 2021 neppiskisasta.

Tänään vietetään kansainvälistä Naistenpäivää. Onnittelut kaikille naisille ja erityisesti kaikille kerhomme Vulkaaninaisille! Naistenpäivää vietetään myös sukupuolten välisen tasa-arvon vahvistamiseksi, joten pidetään siltäkin osin lippua korkealla Vulkkujen keskuudessa.

Naistenpäivän historia ulottuu 1900-luvun alkuun. Kansainvälistä naistenpäivää vietettiin ensimmäisen kerran jo 19. maaliskuuta 1911, jolloin Itävallassa, Tanskassa, Saksassa ja Sveitsissä järjestettyihin kokoontumisiin osallistui yli miljoona naista ja miestä. He vaativat naisille äänioikeutta, työoikeutta, oikeutta ammattikoulutukseen ja työsyrjinnän lopettamista. Ensimmäisen maailmansodan aikaan naistenpäivä liittyi rauhanliikkeeseen. Suomessa kansainvälistä naistenpäivää alettiin viettää vuonna 1914.

Paljon on kuitenkin vielä tekemistä sukupuolten välisen tasa-arvon eteen. Moottoripyöräily on viime vuosikymmeniin asti ollut varsin miesvaltainen laji. Naismotoristien määrä on onneksi tasaisen vahvassa kasvussa.

KOSSU #161